Oorlogsdoden uit Leiden

Categorie├źn Archief,oorlogsdoden

In verschillende plaatsen in Nederland worden websites onderhouden, waarop oorlogsslachtoffers worden vermeld met zo volledig mogelijke persoonsgegevens: naam, adres, geboorte- en sterfdatum met eventueel een foto. Een beetje zoeken op internet op het woord ‘oorlogsdoden’ en deze websites komen vanzelf bovendrijven. De grootste website op dit gebied is gewijd aan de slachtoffers van de Holocaust in Nederland Community Joods monument.

Het zou mooi zijn om ook zo’n website voor Leiden te maken. Het is alleen veel werk. Heel veel werk. In ieder geval geeft mijn Gids voor Leiden in de Tweede Wereldoorlog een aardige aanzet, maar daar staat nog lang niet iedereen in.

 

Toevoeging september 2017: Na 2,5 jaar gaat deze wens eindelijk in vervulling. www.leiden4045.nl staat online. Hier kunt u verhalen over Leidenaren vinden op gecategoriseerd op locatie, verhaal, tijdlijn en trefwoord.

Ik ben altijd geïnteresseerd in verhalen over de oorlog, maar ook in documenten. En foto's natuurlijk. De combinatie tussen verhaal, document en eventueel een foto is het boeiendst.
Vragen staat vrij, maar er blijft veel onopgelost.