Fotoboek Leiden 40-45

Categorieën boeken
fotoboek Leiden 40-45

Op 5 maart werd het eerste exemplaar van het fotoboek Leiden 40-45 aangeboden aan de Leidse burgemeester Henri Lenferink. Het boek bevat ruim 150 foto’s en telt 128 pagina’s. De verkoopprijs is € 24,95. ISBN 978 94 625 80688.

Hans Blom en Alphons Siebelt stelden een fotoboek samen over Leiden in de oorlogsjaren. Het boek bevat acht chronologische en thematische hoofdstukken met een korte inleiding. De foto’s zijn voorzien van zeer informatieve bijschriften. Sommige foto’s die al eerder waren gepubliceerd hebben een geheel nieuwe context gekregen. Het boek bevat ook foto’s uit particuliere collecties. Daarop is vaak meer te zien dan men denkt.

Wanneer u meer kunt vertellen over de foto’s of zelf foto’s heeft uit de oorlogsjaren, laat het ons weten. Wij zijn zeker geïnteresseerd in familiefoto’s met een verhaal erbij.

 

Te koop via: https://wbooks.com/winkel/geschiedenis/oorlog/leiden-40-45/

Ik ben altijd geïnteresseerd in verhalen over de oorlog, maar ook in documenten. En foto's natuurlijk. De combinatie tussen verhaal, document en eventueel een foto is het boeiendst.
Vragen staat vrij, maar er blijft veel onopgelost.